Met plezier en met trots schrijf ik jullie een verslag van het zeer geslaagde Open Snelschaaktoernooi in Hoevelaken dat gisteren plaats vond. Vanuit onze vereniging namen 11 kinderen deel en zij hebben allemaal een geweldige prestatie geleverd!

Het was een regenachtige dag en ook de temperatuur was niet denderend, maar dat kon niet deren, het was binnen dat het zou gaan gebeuren: 12 rondes in 4 verschillende poules van elk 3 partijen met 7 minuten per persoon per partij op de klok! En ja hoor, ook de ietwat harde snelschaakregels waren weer van kracht. Niet-reglementaire zetten werden weer naar hartelust "geclaimd"! Er was bij sommige jeugdspelers dan ook een stiekeme hoop aanwezig tegenover een niet goed oplettende tegenspeler te zitten... want geef toe, het is toch wel een beetje kicken om een partij te claimen anders dan een hele strategie te moeten bedenken om uiteindelijk tot een matzet te komen! Gelukkig, anders dan vorig jaar, was de balans tussen claimen en geclaimd worden bij onze jeugdspelers dit jaar mooi in balans. Het is eens wat anders dan "gewoon" schaken!

De sfeer tijdens het toernooi was bijzonder gezellig! Het ene potje volgde snel na het andere en als extra opdracht konden de deelnemers een aantal schaakpuzzels oplossen waarmee ze een extra prijs konden winnen. Het was fijn om te zien dat onze jeugdspelers daarbij gingen samenwerken om de goede oplossingen te vinden. Team-Spirit!! Vanuit onze eigen vereniging won Lucas daarmee een digitale schaakklok!

Na 12 rondes waren de winnaars bekend en onze jeugdspelers deden het bijzonder goed!! Pelle haalde in de E-categorie de tweede plaats!! Daarmee werd hij medaillewinnaar en mocht meer dan verdiend die grote zilveren plak mee naar huis!! In dezelfde E-categorie behaalden Nathan en Jochem een gedeelde vierde plaats. Op 30 deelnemers in de E-categorie verdient dit een dikke proficiat! Ruben, net nieuw op de verenging, behaalde in dezelfde categorie op zijn allereerste toernoooi al gelijk een 10de plek. Giovanni werd in de E-categorie 25ste. Voor een speler uit stap 1 heel goed gedaan!!
In de D-categorie werd Tico 14de. Puike prestatie! Nog in de D-categorie werd Lucas 21ste, Teun en Guido gedeeld 26ste en Jesse 34ste.
Ook in de C-categorie werd onze vereniging vertegenwoordigd. Daar behaalde Floris de 14de plek.

Er werd ook een rangschikking gemaakt over de deelnemende verenigingen. Onze vereniging stond enige tijd 3de, en werd uiteindelijk 4de op 11 deelnemende verenigingen.

Om deze geweldige dag op een hele leuke manier af te sluiten gingen we na het toernooi pannenkoeken eten bij de Gillende Keukenmeid in Hoevelaken. Met een heerlijk pannenkoek, in grootte geheel in verhouding met de reuzemenukaart, werd het een supergezellige avond waar nog even volop nagepraat kon worden over het toernooi.

We want more!! Op naar het volgende toernooi!!

Klik hier voor de resultaten

 

Aankomende Activiteiten

06 aug 2018
02:00PM - 04:00PM
55+ Schaak
13 aug 2018
02:00PM - 04:00PM
55+ Schaak
20 aug 2018
02:00PM - 04:00PM
55+ Schaak
27 aug 2018
02:00PM - 04:00PM
55+ Schaak
JSN Dome template designed by JoomlaShine.com